عنوان
ارائه مدلي به منظور كاهش هزينه هاي توليد و توزيع در زمانبندي محيط جريان كارگاهي با رويكرد توليد به هنگام
نويسنده اصلي
نگين نصراللهي
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
چكيده
امروزه با رقابتي شدن فضاي توليد، تمايل شركت¬ها به كاهش هزينه¬هاي زنجيره تأمين، بيش از پيش افزايش داشته است. در اين بين محققان بسياري به تحقيق و ارائه مدل¬هايي به منظور كاهش هزينه هاي هر يك از حلقه¬هاي زنجيره تأمين پرداخته¬اند. يكي از مواردي كه به كاهش هزينه¬ها، كمك شاياني مي-كند، استفاده از رويكرد توليد به هنگام در محيط¬هاي توليدي و توزيعي مي¬باشد.
در اين پژوهش، براي كاهش هزينه¬هاي توليد و توزيع در يك سيستم توليدي، مدلي ارائه شده است كه در محيط جريان كارگاهي دوماشينه و با رويكرد توليد به هنگام، در جايي كه ماشين دوم پردازش دسته¬اي انجام مي¬دهد و از پالت¬هايي متفاوت و با ظرفيت محدود، براي انتقال قطعات استفاده مي¬شود، هزينه¬هاي ناشي از نگهداري، جابجائي و انتقال پالت¬ها، كاهش جريمه زودكرد و ديركرد و همچنين هزينه ناشي از زمان تكميل كارها، را كاهش مي¬دهد.
بين ماشين اول و دوم، انباري براي نگهداري كالاها درنظر گرفته شده است و زمان انتقال و پردازش هر پالت از قبل مشخص مي¬باشد و مستقل از تعداد كارهاي درونش است. براي حل مدل رياضي مسأله، در سايز كوچك از نرم افزار Cplex و در سايز بزرگتر از الگوريتم ژنتيك استفاده شده است.
به منظور نشان دادن تأثير مدل ارائه شده در افزايش بهره وري دپارتمان¬هاي توليدي مشابه، هزينه¬هاي يك شركت توليدي در صورت پياده سازي و عدم پياده سازي مدل آورده شده و ميزان بهبود در هزينه¬ها محاسبه شده است. نتايج نشان دهنده بهبود 34 درصدي در موارد تحت آزمايش مي¬باشد.
شماره ركورد
193886
دانشگاه
دانشگاه علم و صنعت ايران
استاد مشاور
دكتر دين محمد ايماني
رشته تحصيلي
مديريت مهندسي
استاد راهنما
دكتر محمد مهدوي مزده