عنوان
شبيه سازي عدم قطعيت زماني وقوع رويداد پروژه هاي ساختماني با استفاده از مدل سيستم پوياي مونت كارلو فازي
نويسنده اصلي
سعيده باقري كته گنبدي
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
چكيده
مسأله تاخير ناشي از عدم قطعيت¬هاي بوجود آمده در پروژه¬هاي ساختماني يك مساله كاملا طبيعي است و با بزرگتر و پيچيده¬تر شدن پروژه¬ها، عدم¬قطعيت¬هاي پيش آمده در پروژه¬ها نيز بيشتر و پيچيده¬تر مي¬شود. برخي از اين خطرات باعث تأخيرات چشمگير و عدم دستيابي به اهداف پروژه شده است.
از جمله مباحث مطرح در موضوع عدم قطعيت¬ها، كمي¬سازي و تعيين اثر آن¬ها برروي اهداف پروژه همچون زمان مي¬باشد. در اين تحقيق با استفاده از تركيب روش شبيه¬سازي سيستم پويا، روش مونت كارلو و منطق فازي، ابزاري جديد براي پيش¬بيني عدم قطعيت¬هاي رويدادهاي پروژه¬هاي ساختماني ارائه شده است.
به همين منظور، از طريق مصاحبه با عوامل پروژه و همچنين با استفاده از اطلاعات تاريخي موجود و مروري بر ادبيات موضوع، ريسك¬هاي بالقوه شناسايي شده و از ميان آن¬ها يك ريسك مهم كه بر روي افزايش زمان پروژه اثرگذار است، انتخاب گرديده است. با انتخاب ريسك، متغيرهاي اثرگذار بر روي عدم¬قطعيت زمان رويداد پروژه نيز شناسايي شده¬اند.
سپس مدل كيفي ريسك¬ انتخاب شده با استفاده از حلقه¬هاي علت و معلولي ترسيم شده است. سپس روابط حاكم ميان متغيرهاي اثرگذار تعيين گرديده و مدل پيشنهاد شده، كمي مي¬گردد. با استفاده از مدل كمي شده، ميزان تأثير ريسك مورد نظر بر روي عدم¬قطعيت زماني رويداد، شبيه¬سازي مي¬گردد. نهايتا براي در نظرگرفتن انواع عدم قطعيت¬هاي موجود، روش سيستم پويا با منطق فازي و روش شبيه¬سازي مونت كارلو تركيب شده و پيامد زماني ناشي از ريسك انتخاب شده ارزيابي مي¬گردد.
براي نشان دادن توانايي¬ها و قابليت¬هاي مدل پيشنهاد شده، ريسك¬ مورد بررسي، بر روي يك پروژه واقعي نمونه پياده شده و نتايج آن ارائه شده است.
واژههاي كليدي: سيستم پويا، روش مونت كارلو و منطق فازي
شماره ركورد
209681
دانشگاه
دانشگاه علم و صنعت ايران
رشته تحصيلي
مهندسي عمران
استاد راهنما
دكتر پرويز قدوسي